Men nå har vi smakt! Digg :) OG jeg har enorm grønnsaksapetitt om dagen så jeg tror brått det blir en stor porsjon slik til meg selv til helgen, så har jeg jo brått mat hele helgen også.
Blomkål- og brokkoligrateng Ingredienser Porsjoner: 4
1 kg blomkål 500 g brokkoli 1 purreløk 3 ss matfett 6 ss hvetemel 7 dl melk 1 ts salt 1 krm pepper 2 dl revet ost Tilberedningstid: Over 20 min Slik gjør du Sett ovnen på 225 °C. Skjær blomkål, brokkoli og purreløk i grove biter. Kok dem myke i saltet vann noen minutter. La vannet renne av fra grønnsakene. Legg dem i en ildfast form. Smelt matfettet i en kasserolle og rør inn hvetemelet. Tilsett melken under omrøring og la sausen koke i ca 5 min. Krydre sausen med salt og pepper og rør inn osten. Hell sausen over grønnsakene. Sett formen midt i ovnen og gratiner i 5-10 min eller til gratengen får litt farge. Server gratengen med skinke og brød.
Men nå har vi smakt! Digg :) OG jeg har enorm grønnsaksapetitt om dagen så jeg tror brått det blir en stor porsjon slik til meg selv til helgen, så har jeg jo brått mat hele helgen også.
SvarSlettTakk for maten og selskapet, det var kjempekos :)
Det har dere :D
SvarSlettGodt det falt i smak og at det frister til gjentakelse.
Heisann
SvarSlettom ikke jeg kunne fått oppskriften på den der, så fantastisk nam nam ut...
Blomkål- og brokkoligrateng
SvarSlettIngredienser
Porsjoner: 4
1 kg blomkål
500 g brokkoli
1 purreløk
3 ss matfett
6 ss hvetemel
7 dl melk
1 ts salt
1 krm pepper
2 dl revet ost
Tilberedningstid: Over 20 min
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 °C. Skjær blomkål, brokkoli og purreløk i grove biter. Kok dem myke i saltet vann noen minutter. La vannet renne av fra grønnsakene. Legg dem i en ildfast form. Smelt matfettet i en kasserolle og rør inn hvetemelet. Tilsett melken under omrøring og la sausen koke i ca 5 min. Krydre sausen med salt og pepper og rør inn osten. Hell sausen over grønnsakene. Sett formen midt i ovnen og gratiner i 5-10 min eller til gratengen får litt farge. Server gratengen med skinke og brød.